Over OC de Pelikaan

Ondernemers Centrum de Pelikaan

Ondernemen in het hart van de Liemers.


Bent u op zoek naar een professionele kantoorruimte, met veel faciliteiten en diensten? Dan bent u bij OC de Pelikaan aan het juiste adres. U kunt hier terecht voor gestoffeerde kantoorruimtes vanaf 19 m2.

U vindt Ondernemerscentrum de Pelikaan op industrieterrein Zuidspoor aan de Ringbaan-Zuid in Zevenaar. Het ondernemerscentrum heeft ruime parkeergelegenheid en ligt recht tegenover station Zevenaar. Door de korte huurovereenkomsten en de professionele en zeer laagdrempelig opzet is OC de Pelikaan zeer geschikt voor (startende) ondernemingen met een beperkte of flexibele ruimtebehoefte.


Geschiedenis: van Pelikan naar Pelikaan

Wat ondernemerschap betreft heeft het pand van OC de Pelikaan een rijke historie. Van 1954 tot 1993 was het in handen van inktfabrikant Gimborn.

Dit van oorsprong Duitse bedrijf (Emmerich, 1885) van Heinrich von Gimborn had niet alleen filialen in Nederland, maar ook in Amerika en China. Hele volksstammen zijn opgegroeid met de inkt, gum en lijm van Gimborn.

Rond 1931 nam het Zwitserse Pelikan (bekend van pennen en andere kantoorbenodigdheden) het bedrijf over. Het merk Gimborn bleef wel bestaan.

Na het vertrek van Gimborn kreeg het pand in 1995 een nieuwe bestemming. Het biedt nu onderdak aan diverse succesvolle ondernemingen. De naam “Pelikaan” houdt de link naar het ondernemende verleden (“Pelikan”) levend.

Wilt u ook succesvol ondernemen in OC de Pelikaan?

Heeft u interesse en wilt u De Pelikaan eens komen bekijken?
Bel of mail Martijn van Keulen.

06 52 85 59 68     [email protected]