Nieuwsbrief april

Nieuwsbrief april

AED bij OC de Pelikaan
Sinds kort hangt er een AED in OC de Pelikaan. Deze is te vinden op de begane grond, onder de trap naar de 1e etage. Het gebouw is elke werkdag geopend tussen 9.00u en 17.00u. 
Waar staat de afkorting AED voor?
AED staat voor automatische externe defibrillator en is een hulpmiddel bij het reanimeren van iemand die acute hartproblemen krijgt.
Kan iedereen een AED bedienen?
Een AED is zo ontworpen dat je door een stem in het apparaat wordt geassisteerd bij een reanimatieproces. Hierdoor kan iedereen te hulp schieten op het moment dat er zich een noodsituatie bij iemand aan zijn/haar hart voordoet. De AED is ook aangemeld bij de ”Hartstichting” zodat de mensen van de alarmlijn ook weten dat er een AED in het gebouw hangt. Mocht er zich in de omgeving van ”De Pelikaan” een noodsituatie voordoen dan kunnen de mensen de AED hier direct meenemen om iemand te helpen. Mocht je toch nog graag een cursus willen volgen over het gebruik van een AED dan kun je contact opnemen met Ben Visser van ”Alsandair Beveiliging & Opleidingen”. Zij zitten gevestigd in De Pelikaan en verzorgen naast EHBO-cursussen ook AED-cursussen. Zijn e-mailadres is: [email protected].
 
17 april; Open Coffee 9.00-11.00u
Esther Janwarin organiseert elke 3e woensdag, tussen 9.00 uur en 11.00 uur de Open Coffee Zevenaar. Zo’n 30 tot 40 ondernemers ontmoeten elkaar. Deelname is gratis.

De koffie krijgt u aangeboden door Hendriks Coffee en het lekkers bij deze koffie krijgt u aangeboden door Landgoed Halsaf

Ook deze maand is er weer een “zonnetje” Te weten: Melanie Hegeman van Mells kleding & Stijl

  Wist u dat…
De Open Coffee Zevenaar is er wel elke maand (met uitzondering van augustus)
Er nog maar een paar kleinere kantoorruimtes beschikbaar zijn.
Meer informatie vindt u op www.ocdepelikaan.nl
Er geen kosten verbonden zijn aan de evenementen georganiseerd door OC de Pelikaan