Zorggroep Valenti

Zorggroep Valenti is een multidisciplinaire praktijk voor ergotherapie, handtherapie, logopedie en particuliere thuiszorg in de regio Duiven – Zevenaar. Tijd voor kwaliteit is onze gezamenlijke visie voor kwalitatief goede zorg. Kennis en kunde is de basis, maar echt ‘de tijd nemen’ en ‘er zijn’ voor onze cliënten, voegt iets toe wat in onze ogen helaas te vaak mist in de zorg. 
 
U kunt bij al onze disciplines terecht, zonderverwijzing van uw (huis)arts en wij hanteren ook geen wachtlijsten, dus u kunt direct bij ons terecht. Door de inzet van gecertificeerde specialisten in onze praktijk, garanderen wij kennis en kunde. Vanuit onze visie garanderen wij ook dat we de tijd voor u of uw kind(eren) nemen en staat samenwerken (met u, maar ook met onze collega’s) centraal. Wij behandelen aan huis, op school, op uw werk en op onze praktijklocaties.

Ergotherapie, handtherapie en logopedie worden vergoed vanuit de basisverzekering (ergo- & handtherapie: minimaal 10 uur per kalenderjaar, logopedie wordt 100% vergoed) en wij bieden thuiszorg aan op basis van een Persoonsgeboden Budget (PGB).

Onze ergotherapeutenwerken vaak bij de cliënten aan huis omdat hier zich de meeste problematiek voordoet. Vanuit de ergotherapie houden zij zich namelijk bezig met het (weer) mogelijk maken van dagelijkse activiteiten als dit door een aandoening of beperking niet (meer) naar wens lukt. Dit doen zij door iemand een activiteit anders te leren uitvoeren, de inzet van een hulpmiddel of het regelen van een aanpassing in de woning. Tevens houden zij zich bezig met het verbeteren van hersenfuncties, ontwikkeling van motoriek en het verminderen van (chronische) pijn of vermoeidheid.

Handtherapie is een vak apart waar enkel de beste kennis en kunde volstaat. Onze handtherapeuten zijn daarom ook gecertificeerd en hebben alle opleidingen en cursussen rondom handtherapie met goed gevolg afgerond. Zij weten alles wat betreft armen, handen en vingers. Zo garanderen wij de kwaliteit van zorg. Tevens maken wij ook (hand)spalken op maat! En onze handtherapeuten werken ook bij cliënten aan huis.

Onze logopedistenwerken voornamelijk op de praktijklocaties en houden zich bezig met de ontwikkeling van de stem, mondmotoriek en taal, maar ook met problematiek rondom het spreken, slikken, ademhaling of gehoor. Ontzettend veelzijdig en voor alle leeftijden! Uiteraard is het wel mogelijk om een logopedist aan huis te laten langskomen, geef dit vooral even bij ons aan.

Bij de thuiszorgspreken we vaste zorgmomenten met u af en krijgt u een vast team die u helpt tijdens de zorgmomenten. Ook kunt u gemakkelijk de zorgmomenten verplaatsen of annuleren. Ook kunnen wij u helpen indien u nog geen PGB toegewezen heeft gekregen. Indien de wijkverpleegkundige een indicatie heeft afgegeven voor thuiszorg, -verpleging, helpen onze collega’s u verder met de omzetting naar een PGB zodat u daarna zelf zorgverleners kunt inkopen. Wij helpen u met de administratie en contractering.

Bezoek onze website op www.zorggroepvalenti.nl